Andrei Spînu, vicepremier al Republicii Moldova: „Pentru prima dată în istoria țării noastre, malul drept nu va consuma gaze livrate de Gazprom”

Andrei Spînu: „Important, în urma acestei decizii, tariful nu se va schimba”

Oficialul de la Chișinău spune că este vorba despre o premieră istorică.

„Pentru prima dată în istoria țării noastre, malul drept nu va consuma gaze livrate de Gazprom. Încă de anul trecut, am promis că vom face rezerve și vom găsi alternative pentru a nu mai fi dependenți de o singură sursă. Am reușit acest lucru”, a scris Andrei Spînu, sâmbătă, pe Facebook.

„Pentru luna decembrie, SA Energocom, conform deciziei CSE, va vinde 100 mln m3 de gaz către MoldovaGaz, la prețul mediu de 1108,61 USD/mia de m3. Acest preț include toate costurile: costul de achiziție a gazului, costurile de transport și costurile de depozitare pe care le-a suportat Energocom. Suplimentar, Guvernul continuă să crească stocurile de gaz și pentru lunile următoare”, a adăugat vicepremierul Republicii Moldova.

Totodată, el a precizat că „tariful nu se va schimba”.

Sursa: https://www.b1tv.ro/externe/andrei-spinu-vicepremier-al-republicii-moldova-pentru-prima-data-in-istoria-tarii-noastre-malul-drept-nu-va-consuma-gaze-livrate-de-gazprom-1242434.html