Casa Albă CONFIRMĂ că Netanyahu a cerut reprogramarea reuniunii de la Washington și este optimistă privind un acord cu Hamas

Administrația Joe Biden a insistat, miercuri seară, că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut reprogramarea reuniunii pe care a anulat-o din cauza poziției SUA în Consiliul de Securitate ONU și a exprimat optimism privind negocierile în sensul unui acord între Israel și grupul islamist Hamas.

În ultimele săptămâni, divergențele dintre Israel și Statele Unite s-au accentuat, din cauza planului Guvernului Netanyahu de a lansa o ofensivă majoră în orașul Rafah, situat în sudul Fâșiei Gaza. Washingtonul a cerut un plan viabil de evacuare a celor peste 1,3 milioane de civili palestinieni refugiați în Rafah și a invitat o delegație israeliană pentru a-i prezenta ”variante alternative” de intervenție.

Însă premierul Netanyahu a anulat vizita delegației la Washington ca reacție la decizia SUA de a permite adoptarea de către Consiliul de Securitate ONU a unei rezoluții privind un armistițiu în Fâșia Gaza.

Întrebată despre dispute,…

Citeste mai mult