„Cuplul ciudat al Europei” nu se dezice. Comisia Europeană întoarce spatele declarațiilor lui Charles Michel privind extinderea UE Comisia Europeană se dezice de declarația lui Charles Michel conform căruia UE trebuie să fie pregătită să accepte noi state până în 2030


După declarațiile de luni ale șefului Consiliului European, care a propus ca o nouă extindere a Uniunii Europene să aibă loc până în anul 2030, purtătorul de cuvânt adjunct al Comisiei, Dana Spinanț, s-a distanțat de declarațiile lui Charles Michel, spunând că „nu se concentrează pe o dată anume”.

Într-un discurs rostit la Forumul Strategic Bled, o reuniune anuală din Slovenia la care a participat și Maia Sandu, Charles Michel a spus că UE vrea mereu să se extindă, dar mai întâi trebuie să vină cu un calendar al extinderii „pentru a fi credibilă”.

Comisia Europeană a avut o reacție, marți, prin purtătorul de cuvânt adjunct al Comisiei, Dana Spinant, care a afirmat, într-un briefing de presă, că „nu ne concentrăm pe o dată, ci ne concentrăm pe colaborarea foarte strânsă cu țările candidate pentru a ne pregăti pentru aderarea la Uniunea Europeană”.

Aceasta a adăugat că șeful Consiliului European nu a consultat-o…

Citeste mai mult