Daniel Fenechiu spune că Boloș a fost de acord că un CASS neplafonat nu se justifică: Primește avocatul mai multă sănătate?

Senatorul Daniel Fenechiu (PNL) a declarat dumnică, despre nemulţumirile avocaţilor, că aceştia nu spun decât că îşi doresc un tratament just, corect, că nu îşi doresc schimbarea regulilor peste noapte şi să fie găsiţi ţapi ispăşitori pentru acoperirea deficitului bugetar. El a arătat că în discuţiile cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş a fost de acord cu ei că ideea unui CASS neplafonat nu se justifică.

”În momentul de faţă, avocatura vine după o perioadă foarte grea, o perioadă de un an şi jumătate de pandemie, după criza energetică şi după câteva luni în care întreaga activitate a instanţelor a fost blocată de protestul magistraţilor, este şi astăzi blocată.

Astăzi, un avocat plăteşte din banii pe care îi încasează de la client 19% TVA, 14% contribuţie de pensie la sistemul propriu, plăteşte 10% impozit pe venit şi plăteşte CASS plafonat la nivelul a 24 de salarii, cum plăteau toţi ceilalţi liberi profesionişti….

Citeste mai mult