Facturarea electronică obligatorie. Implementarea sistemului se confruntă cu probleme: Sunt momente când serverele ANAF pică 23 de ore din 24

În România se va introduce de la 1 ianuarie facturarea electronică obligatorie. Va exista astfel obligația emiterii facturilor în format electronic și transmiterea acestora prin sistemul RO e-Factura, administrat de Ministerul Finanțelor.

Iar emitentul nu ar mai avea nevoie să obțină acordul destinatarului pentru a emite o factură în format electronic, scrie Economica.net.

Piaţa de facturare online se împarte în principal între cele două companii care au o cotă de 65-70%: FGO şi SmartBill, urmate de mai multe firme ceva mai mici, ca Oblio, Facturez.ro etc.

Valeriu Filip, unul dintre cei trei acționari ai FGO, spune că implementarea sistemului se confruntă cu două probleme principale: infrastructura de servere a ANAF și problema resurselor umane ale Fiscului care trebuie să supravegheze sistemul.

Antreprenorul precizează că, din punct de vedere al infrastructurii de servere ANAF, ”sunt momente când pică totul pentru 23 din 24 de ore, contabilii se…

Citeste mai mult