Germania îndeamnă state din zona Golfului Persic să colaboreze cu Occidentul pentru soluționarea conflictului israelo-palestinian


Guvernul Germaniei a îndemnat, vineri, Emiratele Arabe Unite și alte state partenere din zona Golfului Persic să colaboreze cu Occidentul pentru soluționarea pe cale politică a conflictului israelo-palestinian, avertizând Iranul și grupurile islamiste pro-iraniene să evite escaladarea confruntărilor militare.

Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, s-a întâlnit vineri, în orașul Abu Dhabi, cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Oficialul german a salutat eforturile Guvernului din Emiratele Arabe Unite de susținere a activităților Agenției ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA).

”Emiratele Arabe Unite constituie o punte între lumi diferite”, a afirmat Annalena Baerbock, potrivit site-ului german Tagesschau.de, reafirmând susținere pentru dreptul Israelului de a se apăra de terorism și cerând condamnarea atacurilor armate comise de militanții Hamas.

Ministrul german de Externe a îndemnat statele arabe…

Citeste mai mult