Hidroelectrica, cea mai mare listare din istoria bursei. Acțiunile au crescut cu 10% în primele 2 ore. Isărescu: BVB își dă examenul de maturitate (Foto)

Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din Romania, s-a listat miercuri la bursă.

Tranzacţionarea acţiunilor sale în categoria Premium a pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (“BVB”) a început, la ora 10:00, sub simbolul “H2O”.

Acțiunile Hidroelectrica se tranzacționau la 114,7 lei, la doar două ore de la debut, în creștere cu 10,29% de la 104 lei – prețul de listare. Astfel, capitalizarea Hidroelectrica a ajuns, ținând cont de acest preț, la peste 51 miliarde lei (10 miliarde euro), de la puțin peste 9 miliarde euro la oferta publică inițială, transmite Economica.net.

La evenimentul de listare au participat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Cosmin Marinescu (care a transmis un mesaj de la Klaus Iohannis, aflat la summit-ul NATO), ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi fostul ministru Virgil Popescu, președintele ASF, Nicu…

Citeste mai mult