Ordonanța menită să limiteze scumpirile la raft a fost adoptată. Ministrul Agriculturii: Vă asigur că prețul alimentelor de bază (sic!) vor scădea (Video)

Guvernul a adoptat azi ordonanța de urgență care are ca scop reducerea prețurilor la alimente. Aceasta prevede limitarea adaosurilor comerciale până la maximum 20% la procesator și 20% la retaileri.

După ce a citit tot ce s-a aprobat azi în Guvern de pe foi, noul ministru de la Agricultură a dat asigurări niţel agramate că vom vedea scăderi de preţ la alimentele de bază din supermarket.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul ședinței de guvern că, prin măsura de ieftinire a celor 14 alimente de bază, Guvernul ajută la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii.

”E prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază. În acest fel ajutăm, de fapt, la creșterea puterii de cumpărare pentru toți românii. Însă acesta este doar un prim pas.

Nu putem spera să avem alimente mai bune la prețuri decente doar limitând temporar adaosurile comerciale, trebuie să susținem creșterea producției și a procesării. De aceea, împreună…

Citeste mai mult