Politehnica din Timișoara, despre modificările fiscale: O să devenim foarte scumpi pentru piață. Dacă muncitori în construcții mai putem aduce din Asia, ingineri va fi foarte greu să găsim

Rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara (UPT), Florin Drăgan, susţine că cele mai mari proiecte din PNRR sunt de infrastructură şi de digitalizare şi tocmai aceste două domenii vor fi afectate cel mai mult de noile modificări fiscale.

„În anul 2019, sectorul construcţiilor a fost declarat domeniu prioritar pentru următorii 10 ani, iar Guvernul a acordat facilităţi fiscale celor care lucrează în acest domeniu. La jumătatea drumului, când sunt în derulare cele mai multe proiecte mari de infrastructură, se propune eliminarea facilităţilor.

Ponderea IT&C din PIB-ul României a depăşit 7%, iar absolvenţii din acest domeniu rămân în ţară pentru că au salarii competitive cu piaţa muncii de afară. Totuşi, câteva companii au anunţat că îşi mută activitatea din România, iar lipsa de predictibilitate fiscală va accentua această tendinţă.

Cele mai afectate de noile măsuri fiscale sunt domeniile tehnice, cele pentru care UPT pregăteşte…

Citeste mai mult