Rădulescu (BNR): Pentru mine rămâne o enigmă cum este posibil ca sectorul IT să beneficieze de eliminarea impozitului pe venit

Sectorul IT are printre cele mai mari venituri din economie iar pentru mine rămâne o enigmă cum este posibil ca acest sector să beneficieze de eliminarea impozitului pe venit, a declarat joi, Eugen Rădulescu, director la Direcţia stabilitate financiară în cadrul Băncii Naţionale a României.

Totodată, acesta a subliniat că i se pare „nesănătos” şi faptul că pentru anumite industrii există eliminarea cotei de de sănătate, astfel că oamenii care lucrează în acele industrii beneficiază de asistenţă sanitară pe buzunarul celorlalţi.

Acesta a reafirmat că una dintre cauzele pentru care România are un deficit bugetar mare este aceea că se încasează puţini bani, problema pe partea de colectare a veniturilor fiind că sistemul de impozite şi taxe a devenit un adevărat schweitzer.

„Sigur, în momentul în care noi avem 27% venituri bugetare în timp ce media Uniunii Europene este de fapt peste 40% este clar că una dintre cauzele pentru care avem un…

Citeste mai mult