Reuniunea din Arabia Saudită. Ucraina vorbește despre „inviolabilitatea frontierelor”, Brazilia INSISTĂ că orice negociere trebuie să implice Rusia


Reuniunea internaţională desfăşurată sâmbătă, 5 august, în Arabia Saudită pentru a aborda problema războiului în Ucraina şi restabilirea unei „păci juste” a reafirmat sprijinul celor peste 30 de ţări participante „pentru principiul inviolabilităţii frontierelor”, subliniază Administrația Zelenski.

La reuniunea de la Jeddah „au fost exprimate diferite puncte de vedere” cu privire la principiile-cheie ale formulei de pace ucrainene, a afirmat şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak.

Kievul insistă pe un succes diplomatic

Cu toate acestea, toţi cei prezenţi au fost de acord în ceea ce priveşte „angajamentul ţărilor lor faţă de principiile Cartei ONU, dreptul internaţional, respectul pentru suveranitate şi inviolabilitatea integrităţii teritoriale”, a adăugat Iermak.

Şeful administraţiei preşedintelui Zelenski s-a referit la reuniunea care s-a desfăşurat cu uşile închise şi în condiţii de secret…

Citeste mai mult