Rusia acuză Republica Moldova de „cenzură politică” pentru decizia de a interzice șase posturi de televiziune apropiate de controversatul Ilan Șor

Rusia acuză Republica Moldova de „cenzură politică”

Chișinăul acuză canalele respective că difuzează „informații incorecte” despre țară și despre operațiunea militară a Rusiei din Ucraina.

Posturile de televiziune respective – unele transmiteau în limbă română, altele în limba rusă – au legături cu strânse cu politicianul și omul de afaceri Ilan Șor, care a fugit din țară în 2019, după alegerile câștigate de președinta Maia Sandu.

Ilan Șor, aflat în exil în Israel, a sprijinit protestele antiguvernamentale de la Chișinău.

„Considerăm această interdicție un act de cenzură politică fără precedent, un abuz asupra principiului pluralismului media și o încălcare flagrantă a dreptului la libertatea de acces la informație, la care conducerea politică a Republicii Moldova își declară regulat aderarea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de externe, Maria Zaharova.

Sursa: https://www.b1tv.ro/externe/rusia-acuza-republica-moldova-de-cenzura-politica-pentru-decizia-de-a-interzice-sase-posturi-de-televiziune-apropiate-de-controversatul-ilan-sor-1242404.html