Senator PSD: După negocieri extrem de dure, Ciolacu a impus în coaliție impozitul pe cifra de afaceri a multinaționalelor

Senatorul PSD Daniel Zamfir, preşedinte al Comisiei Economice, anunţă miercuri într-o postare pe Facebook că, după negocieri extrem de dure, premierul Ciolacu a impus în coaliţie impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru multinaţionale.

„Am reușit! Multinaționalele vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri! Faci profit aici, plătești impozit aici!”, scrie senatorul PSD pe Facebook.

Daniel Zamfir arată că, „după negocieri extrem de dure, premierul Ciolacu a impus în coaliție impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinaţionale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscala exportau practic tot profitul în paradisuri fiscale”.

„Dacă impozitul de 16% pe profit reprezintă mai puțin de 1% din cifra de afaceri, se plătește 1% pe cifra de afaceri. Corect, nu-i aşa?”, a mai scris Zamfir. 

Declarația lui Zamfir vine după ce marți Sorin Grindeanu a opinat că sunt necesare taxa pe lux și impozitarea multinaționalelor, ba…

Citeste mai mult