Serghei Surovikin, ”Generalul Armaghedon” al Rusiei, aflat în arest la domiciliu, a fost demis și de la comanda forțelor aerospațiale


Supranumit ”Generalul Armaghedon” sau ”Măcelarul din Siria”, Serghei Surovikin a fost demis de la comanda forțelor aerospațiale ale Rusiei.

Adeptul unor strategii militare extrem de dure – puse în practică în Siria și Cecenia -, generalul Surovikin a condus, temporar, și campania armatei ruse în Ucraina. El a fost înlocuit la comandă, în luna ianuarie a acestui an, de generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei Ruse. (alte informații AICI)

După revolta de weekend a mercenarilor Wagner, Serghei Surovikin a fost acuzat că ar fi știut de planurile lui Evgheni Progojin, liderul grupării de mercenari care s-a deplasat, în marș, către Moscova.

Potrivit Politico, încă de la începutul lunii august au circulat informații din care a reieșit că Serghei Surovikin a fost plasat în arest la domiciliu, deși varianta oficială este aceea că se află în ”concediu pe termen scurt”.

”Generalul Armaghedon” a condus forțele…

Citeste mai mult