Țânțarul tigru, tot mai RĂSPÂNDIT în Europa. Autoritățile dintr-o capitală europeană iau măsuri de teama bolilor transmise de această insectă


Țânțarul tigru a devenit un adevărat coșmar pentru europeni în ultimii ani, mai ales din cauza faptului că poate transmite o serie de boli periculoase.

Deși în trecut această insectă nici nu era întâlnită în Europa, în ultimele două decenii, acesta a devenit tot mai răspândit, iar specialiștii spun că încălzirea climatică reprezintă principalul motiv pentru care temuta insectă este tot mai răspândită pe continent.

În acest context, autoritățile din Paris au fost nevoite zilele acestea să ia pentru prima dată măsuri de dezinsecție care să vizeze în principal țânțarul tigru, notează The Guardian.

În sud-estul capitalei franceze, străzile au fost închise, iar autoritățile le-au cerut localnicilor să rămână în case în primele ore ale zilei de joi, în timp ce angajații companiei de dezinsecție pulverizau insecticid în copaci, spații verzi și alte zone în care aceste insecte se reproduc.

Astfel de scene sunt o uzuale în…

Citeste mai mult