UE dă 1,2 milioane euro pentru „aprofundarea dezinformării cu privire la război”. C.E. vrea strategii de sprijinirea narațiunilor pozitive


Comisia Europeană a lnasat un apel pentru propuneri de proiecte care poate descifra modul în care narațiunile de dezinformare cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a alegerilor și a comunității LGBTQ+ apar online și offline și pentru a ajuta la abordarea lor și a efectului lor.

1,2 milioane de euro vor fi puse la bătaie pentru organizații non-guvernamentale, mediul academic și autoritățile publice, care ar trebui să propună strategii, acțiuni politice viitoare și practici noi pentru a sprijini narațiunile pozitive și a le contracara pe cele false dăunătoare.

Trei teme supuse dezinformării sunt inglobate în acest proiect: războiul Rusiei împotriva Ucrainei, scrutinele electorale și comunitățile LGBTQ+. Proiectele propuse ar trebui vină cu propuneri de a descifra modul în care narațiunile de dezinformare apar online și offline și să ajute la abordarea lor și a efectului lor.

Termenul limită de depunere a cererilor este 22…

Citeste mai mult