Vadim Ostanin, fost colaborator al lui Navalnîi, condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”extremism”. Memorial: ”Este prizonier politic”


Vadim Ostanin, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat la 9 ani de închisoare, fiind acuzat de procurorii ruși de ”extremism”. Aceștia ceruseră judecătorilor ca fostul colaborator al disidentului Alexei Navalnîi să primească 11 ani de închisoare pentru activitățile sale considerate ”periculoase”.

Ostanin a fost arestat în luna decembrie a anului 2021, alături de alți cinci colaboratori ai lui Alexei Navalnîi, atunci când autoritățile din Rusia au plasat organizația disidentului pe o așa-numită ”listă neagră” unde s-au regăsit cele mai multe asociații critice la adresa Kremlinului.

Vadim Ostanin a fost coordonator al rețelei politice a lui Alexei Navalny în orașul siberian Barnaul. Condamnarea lui Ostanin survine la o lună după ce o altă aliată-cheie a lui Navalny, Liliya Chanysheva, a fost condamnată la șapte ani și jumătate de închisoare pentru aceeași acuzație – ”extremism”. (mai multe detalii AICI).

”La…

Citeste mai mult