Ambasadorul Ungariei a fost convocat la Externe pentru explicații. Discursul antieuropean al lui Viktor Orban de la Tușnad “a fost corectat de MAE”


Ministerul de Externe al României l-a convocat pe Ambasadorul Ungariei pentru a da explicații în legătură cu discursul antieuropean al premierului Viktor Orban la Tabăra de Vară maghiară de la Băile Tușnad. Orban a susținut în derâdere că discursul său a fost avizat și corectat de MAE. “Noi nu vom avea soarta sașilor lui Iohannis”, este o altă abordare nefericită a taberei maghiare, de data aceasta a pastorului Laszlo Tokes.

MAE precizează că ambasadorul Ungariei la București a fost convocat astăzi, 24 iulie 2023, la sediul MAE, în contextul discursului susținut sâmbătă, 22 iulie 2023, de Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul Taberei de Vară de la Băile Tușnad.

Bucureștiul a reiterat faptul că, în cadrul dialogului diplomatic constant cu partea ungară, a făcut în mod repetat apel la reținere în declarațiile și mesajele publice ale oficialilor ungari aflați în vizite private în România, inclusiv în perspectiva…

Citeste mai mult