Cel puțin doi ucraineni, dintre care unul cu pașaport românesc, ar putea fi implicați în exploziile conductelor Nord Stream


Biroul Federal de Poliţie Criminală din Germania începe să ofere din ce în ce mai multe detalii despre iahtul Andromeda, de pe care se crede că ar fi pornit atacurile asupra conductelor Nord Stream. Potrivit unei investigaţii realizate de mai multe publicaţii europene, în spatele acestor atacuri s-ar afla mai mulţi cetăţeni ucraineni, dar şi cel puţin un serviciu secret. 

Concret, Biroul Federal de Poliţie Criminală din Germania (BKA) a localizat în urmă cu mai multe luni o agenţie de turism din Polonia,  numită Feeria Lwova, prin care suspecţii din spatele exploziilor de la gazoduct ar fi închiriat iahtul Andromeda, pentru a ajunge în Marea Nordului.

Despre echipajul suspect se crede că ar fi fost format din cinci bărbaţi şi o femeie, iar călătoria lor ar fi început din Rostock, Germania. La bordul navei au fost găsite rămăşiţele unui exploziv care era utilizabil militar şi potrivit pentru folosire subacvatică, potrivit Adevărul.

Agenţia…

Citeste mai mult