Ziua 453 de război în Ucraina. Grupul Wagner spune că se va retrage până la 1 iunie din Bahmut/ Kievul nu confirmă pierderea orașului


Denis Pushilin, liderul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, a anunțat că deminarea preliminară a început în Bahmut după ce orașul ar fi fost capturat sâmbătă de forțele grupului paramilitar rus Wagner.

„În periferia vestică [Bahmut], liniile de apărare sunt la locul lor. Așa că Grupul Wagner părăsește Artiomovsk [numele sovietic al orașului] între 25 mai și 1 iunie”, a declarat Evgheni Prigojin, șeful forțelor Wagner, într-o înregistrare audio.

Sâmbătă, el a asigurat că va preda controlul orașului trupelor obișnuite ruse pe 25 mai. „Dacă nu există suficiente unități ale Ministerului Apărării [pentru a ocupa Bakhmout], sunt mii de generali [să o facă], trebuie să formați un regiment de generali, să le dați toate armele și totul va fi bine ”, a continuat Prigojin.

Kiev nu a confirmat pierderea lui Bakhmout. Comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr Syrsky, a susținut ieri că trupele sale nu mai…

Citeste mai mult